Collega aan het woord

‘Techfield gaf mij direct een goed gevoel’ – Onno, Asset Manager

Onno werkt nu ruim een jaar bij ASML. Hij vertelt ons over zijn werk als Asset Manager, hoe het bevalt bij Techfield en over zijn wens om meer te gaan kitesurfen.

hero-image

Wat houdt jouw werk in en wat heb je ervoor nodig?

“Ik werk als Asset Manager in het Maintenance House voor ASML, waar ik verantwoordelijk ben voor het beheer van de technische gebouwen. Dat zijn de ruimtes waar ASML ontwikkelt, produceert en de logistiek zit.

Als Asset Manager moet je heel divers zijn, met oog voor detail én overzicht op wat je aan het doen bent. Je moet ook snel kunnen schakelen en creatieve oplossingen bedenken. Er zit veel afwisseling in dit werk: het ene moment ben je bezig met inventariseren, het volgende moment moet je in één van de gebouwen verschijnen voor een storing en meteen dingen regelen. Die dynamica maakt dit een ongelofelijk leuke baan.”

 

Hoe zit jullie team eruit?

“We hebben een team met uiteenlopende achtergronden en karakters. Daardoor heb je een mooie groepsdynamiek, waarbij we elkaar goed versterken. Iedereen brengt andere kennis, kunde en vaardigheden in. Mijn kracht is het creatief oplossen van problemen, andere mensen blinken uit in een systematische aanpak. Door dat te combineren en de kennis met elkaar te delen bereiken we hier gezamenlijk goede resultaten.”

 

Wat is jullie grootste uitdaging?

“De grootste uitdaging die wij als Maintenance House hebben, is het steeds snel en adequaat reageren, bijvoorbeeld op storingen. ASML bouwt namelijk zeer geavanceerde machines, in hightech omgevingen zoals clean rooms. Het zijn state-of-the-art systemen die zeer veel geld kosten en opleveren, wat betekent dat er bij een acuut defect snel gehandeld moet worden: elke minuut verlies heeft een behoorlijke impact op de organisatie.”
 

 

Hoe verliep het contact met Techfield?

“Ik ben door Techfield benaderd voor een functie als Commissioning Manager, maar er bleek al snel dat de rol van Adoptie Manager mij beter paste en later werd dat Asset Manager.

Techfield straalde vanaf het begin veel vertrouwen uit en dat gaf me een waanzinnig gevoel om voor ze te komen werken. Er zit een team achter dat heel erg toegewijd is, goed contact heeft met de mensen die in het veld werken. Je merkt ook dat ze afspraken beter uitvoeren dan wat er puur op papier is afgesproken. Dat voelde zo goed dat ik al een aantal mensen heb aangeraden om contact met ze op te nemen voor een leuke nieuwe uitdaging.”

 

Tot slot, is er nog iets waar je in wil ontwikkelen?

“In mijn werk is dat het verder doorgronden van ISO 55000. Buiten het werk wil ik graag beter leren kitesurfen, ik hou van dat actieve en dynamische. Ik kan nu een baantje heen-en-weer varen, maar langere tochten lijken me wel wat.”