Collega aan het woord

Peters verhaal: Projectleider Bouwkunde bij Techfield

Techfield richt zich op de ontwikkeling van technische professionals. Een van deze technische professionals is Peter. Wij gingen bij hem langs om in gesprek te gaan over zijn functie en de samenwerking met Techfield. Peter werkt als Projectleider Bouwkunde in het Amsterdam UMC.

hero-image

Peter is 51 jaar en komt uit Spijkenisse. Inmiddels woont hij al jaren samen met zijn gezin in Purmerend. In zijn vrije tijd zit hij graag op de fiets of gaat hij er op uit met zijn hond. Tevens zijn ze thuis dol op skivakanties.

 

Wat doet een Projectleider Bouwkunde?

Als Projectleider Bouwkunde houdt hij zich bezig met het planmatig onderhoud aan diverse bouwkundige installaties binnen het ziekenhuis. Hij is betrokken bij de voorbereiding van de bouwkundige projecten en hij bemoeit zich onder andere ook met de aanbestedingen. Verder is hij verantwoordelijk voor de communicatie met interne en externe stakeholders over de werkzaamheden en coördineert en controleert hij de uitvoering en nazorg.

De type projecten variëren van het vervangen van tegelvloeren of brandwerende deuren op de verschillende interne afdelingen tot het vervangen van een volledige parkeergaragevloer. Op dit moment loopt er bijvoorbeeld een aanbesteding voor de renovatie van diverse trappenhuizen.

 

“Een uitdagende en leuke klus”

Het goed opzetten en begeleiden van interne en externe communicatie is erg belangrijk in zijn rol als Projectleider Bouwkunde in het ziekenhuiswezen. Bij het uithakken van een tegelvloer heeft hij met gemak met zeker 10 verschillende stakeholders te maken. Denk hierbij aan meerdere poli’s of specialistische afdelingen, onderhoudsdiensten, brandpreventie, beveiliging, logistieke en facilitaire diensten. Om te beginnen zal er eerst een communicatietraject moeten worden opgezet en zal er eerst een proef worden uitgevoerd om zo het niveau van eventuele hinder en overlast in te schatten.

‘Het is een uitdagende en erg leuke klus om de neuzen van eenieder dezelfde kant op te krijgen. Ik krijg er veel energie van en geloof dan ook dat hier mijn kracht ligt.’

 

Dichterbij de bouwkunde

Peter is bij Techfield gestart in het begin van 2021. Techfield heeft hem richting bovenstaande functie begeleid. Hiervoor had hij nog niet eerder in het ziekenhuiswezen gewerkt. Hij merkte dat hij in zijn vorige baan inmiddels te ver afstond van de daadwerkelijke bouwkunde. Dat Techfield hem deze baan aanbood kwam dan ook als een mooie verrassing!

‘Naast dat ik nu met mijn neus bovenop de bouwkundige projecten sta kan ik ook mijn communicatieve vaardigheden inzetten en deze verder ontwikkelen.’

De meerwaarde van Techfield voor hem is het aandragen van een passende en verrassende baan, de professionele begeleiding én het grote netwerk van Techfield. Vanwege de relatie die Techfield al had met het ziekenhuis is zijn CV bovenop de stapel komen te liggen. Hierdoor was zijn uitgangspositie vele malen beter dan wanneer hijzelf zou hebben gesolliciteerd, geeft hij aan. Als hij dan überhaupt al op deze fantastische vacature was uitgekomen.

 

Ben je ook op zoek naar een nieuw pad in je technische carrière? Neem contact op of bekijk onze vacatures.